Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
-
100
g de oporto
lub 100 g de agua - 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 ramas de canela
- 2 anís estrellado
- 2 piezas de ralladura de naranja (1 cm x 3-4 cm)
- 4 pera (aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Pasta para pay
1 Std.
Vitello Tonnato (Ternera en salsa de atún)
4 Std.
Paté de hígado de pollo
12h
Salsa Bechamel TM6
15 Min
Peras al vino tinto y vainilla
1 Std. 10 Min
Crumble de mousse de manzana con helado de romero
10h 55min
Mayonesa
5 Min
Manzanas caramelizadas
35 Min
El mejor pavo navideño
4h 40min
Curd de frutos rojos TM6
20 Min
Mermelada de Kumquat
12 Std. 50 Min
Crema batida rápida
5 Min