Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
-
100
g de oporto
lub 100 g de agua - 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 ramas de canela
- 2 anís estrellado
- 2 piezas de ralladura de naranja (1 cm x 3-4 cm)
- 4 pera (aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Mermelada de fresa TM6
55min
Mermelada de fresas
1h 5min
Membrillos pochados con biscottis de almendra
1 Std. 50 Min
Peras al vino tinto y vainilla
1h 10min
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30min
Peras con salsa de canela Al vacío TM6
2 godz. 5 min
Mousse de mamey
2h
Paté de hígado de pollo
12h
Crème brûlée de café TM6
15 min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30min
Cheesecake de ricotta con mermelada de higo
5h 40min
Chutney de cebolla morada caramelizada TM6
24h