Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de feuilles de coriandre fraîche
- 15 g de feuilles de persil frais
- 2 gousses d'ail, coupées en quatre
-
80
g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
lub 80 g de beurre spécial cuisson, ou de ghee -
20
g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
lub 20 g de beurre pour la cuisson ou de ghee - 16 ormeaux, décoquillés par le poissonnier (coquilles récupérées) lavés et séchés
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de poulpe sous-vide
8h
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Vapeur de lotte et d'asperges à la bisque de langoustine
55 min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Mayonnaise
5 Min
Bar et fenouils caramélisés
1 Std. 15 Min
Gambas au romarin
40min
Carottes râpées à ma façon
20 Min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min
Sauce vierge
10 Min
Aïoli
10 Min
Sauce mayonnaise
10 Min