Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne babeczki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Babeczki
-
100 g czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki
-
40 g cukru
-
110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
110 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Masa maślana
-
120 g cukru
-
350 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
120 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67.1 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
2118.5 kJ /
506.3 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Muffinki z czekoladą
45 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Pierniczki
1 godz. 30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min