Urządzenia i Akcesoria
Calzone z mozzarellą i jajkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
100 g szynki parmeńskiej pokrojonej w 1 cm paski
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
4 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1833.5 mg
Białko
43.7 g
Kalorie
3509.9 kJ /
838.9 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
80.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 Std. 25 Min
Bułeczki z dymką
3 Std. 20 Min
Minicalzone
2 Std. 5 Min
Pizza z serowym brzegiem
2 Std. 20 Min
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Bułki maślane do burgerów
1 Std. 20 Min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 Std. 5 Min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 Std. 10 Min
Pita
2 Std. 30 Min
Pita domowa
3 Std.
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 Std. 20 Min