
Urządzenia i Akcesoria
Ryż do sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1200 g
Składniki
-
ryżu do sushi500 g
-
wody1300 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru2 łyżeczki
-
octu ryżowego4 łyżki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
152.8 kcal /
639.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
33.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
198.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min