Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de maicena
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 200 g de vino blanco seco
- 150 g de agua
- ½ guindilla fresca cortada en rodajas, sin semillas (opcjonalnie)
- 1000 g de alcachofas frescas (600 g limpias) partidas en 2
- 36 berberechos (remojados en agua con sal)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Błonnik
- 14.35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas con habitas al azafrán
50 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Alcachofas al limón
40 min
Alcachofas a la cerveza
45 min
Calamares encebollados
1h
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 min
Alcachofas a la romana
50 min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Almejas a la marinera
30 min
Sopa de pescado
55 Min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min