Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 270 g farinha tipo 55
- 150 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. sopa de bicarbonato de sódio
- 20 g flocos de aveia
- 200 g leite, mais 1 c. de sopa p/ pincelar
- 2 ovos
- 30 g melaço
- 25 g óleo
- 2 c. chá de sal
-
50
g passas de uva
lub 50 g passas de corinto - Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
- Sementes de abóbora q.b. p/ polvilhar
Manteiga de caju
- 250 g caju
- 40 g óleo de amendoim
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2875 kJ / 688 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pão da terra
1h 35min
Pão norueguês
55 min
Pão de iogurte
50 min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Pão de fruta
2h 55 min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de forma integral
2u.
Pão de centeio e aveia
1u. 30min
Pão de alfarroba
1h 35min
Arrufada de batata-doce
3 Std.