Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa demolhada a quente
- 40 g centeio em grão
- 20 g pão ralado
- 110 g água
Massa-mãe de centeio
- 150 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio)
- 110 g farinha de centeio tipo 130
Batatas cozidas
- 600 g água
- 180 g batata farinhenta c/ casca, cortada ao meio
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 100 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 300 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de sal
- 70 g noz em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 9282 kJ / 2283 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 362 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15h
Pão de água com massa-mãe
21h
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Mistura rústica de especiarias para pão
Brak ocen
Bijoux de amendoim e cereais
3h 40min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão Venezia
17h 10 min
Massa-mãe em pó
24h
Massa-mãe
360h
Pão branco
15h
Massa-mãe de centeio
120h 20min