
Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1150 g wody
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, świeży
-
4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.5 mg
Białko
36.5 g
Kalorie
2145.4 kJ /
512.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
64.3 g