Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 240 g Zucker
- 1 geh. EL Speisestärke
- 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 50 g Zucker
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Mascarpone
- 125 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1078 kJ / 257 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10min
Crêpes-Torte
1h 15min
Nudeleintopf mit Klebreiskuchen und Fischbällchen (部队锅)
1h
Éclairs
4 godz.
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2h 10min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Bukarest - Papanasi
45 min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Festtags-Pavlova
3h 30min
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1h 40min
Crêpes à l'orange
1h