Rhabarber-Himbeer-Pavlova

Rhabarber-Himbeer-Pavlova

3.6 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Baiser
  • Zucker
    240 g
  • Speisestärke
    1 geh. EL
  • Eiweiß Zimmertemperatur
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Rhabarber in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Wasser
    100 g
  • Zucker
    50 g
  • Tortenguss, weiß
    2 Pck.
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Himbeeren
    125 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 1078 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...