Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Baiser
-
Zucker240 g
-
Speisestärke1 geh. EL
-
Eiweiß Zimmertemperatur5
-
Salz1 Prise
-
Zitronensaft1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Rhabarber in Stücken (2 cm)500 g
-
Wasser100 g
-
Zucker50 g
-
Tortenguss, weiß2 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mascarpone250 g
-
Himbeeren125 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1078 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rhabarberliebe
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Festtags-Pavlova
3 godz. 30 min
Karamell-Beeren-Tarte
2 godz.
Kimchi
120 godz.
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min
Kalter Hund 2.0
4 godz. 20 min
Matcha-Mousse-Kuchen (抹茶慕斯)
5 godz.
Gefüllte Brötchen Maroccan Style (Batbout)
2 godz. 40 min
Bananen-Daiquiri
5 min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 godz. 30 min
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min