Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Baiser
-
Zucker240 g
-
Speisestärke1 geh. EL
-
Eiweiß Zimmertemperatur5
-
Salz1 Prise
-
Zitronensaft1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Rhabarber in Stücken (2 cm)500 g
-
Wasser100 g
-
Zucker50 g
-
Tortenguss, weiß2 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mascarpone250 g
-
Himbeeren125 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1078 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rhabarberliebe
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Kokos-Sahne-Torte
6h
Karamell-Beeren-Tarte
2h
Himbeer-Baiser-Rolle
1h
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15min
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1h
Kalbsbäckchen-Ragout in Metaxa-Sauce
2h 20min
Festtags-Pavlova
3h 30min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min
Bananenschalen-Pancakes
30min
Blumenkohl-Sushi-Reis
35min
Kürbissuppe mit Hack
30min