![Walnuss-Krokant Walnuss-Krokant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5BE0EF54-078B-48D9-90BD-742831ED9FA1/Derivates/468dddf0-b927-4b37-8291-fa72bd95ed94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Walnusshälften
- 250 g brauner Zucker
- 1070 g Wasser
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 50 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2 Std.
Fudge
2 Std.
Honeycomb
1 godz. 30 min
Salz-Karamell-Toffees
1 godz. 45 min
Erdnuss-Karamell
1 Std.
Karamell-Pudding
1 Std.
Krokant
1 godz. 30 min
Krokant
1 godz. 30 min
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Naturjoghurt
12 godz.
Shortbread mit Salzkaramell
3 Std.
Karamell-Bonbons
2 Std.