Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 TL Salz
- 80 g Wasser
Füllung und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 140 g Oliven, schwarz, entsteint
- 25 g Kapern, abgetropft
- 40 g Thunfisch, in Lake, abgetropft
- 5 g Olivenöl
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 13 g