Urządzenia i Akcesoria
Festtags-Pavlova
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Baiser
-
Eiweiß (Größe M)5
-
Zucker225 g
-
Speisestärke1 TL
-
Weißweinessig1 TL
Himbeercoulis
-
Himbeeren125 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker50 g
Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt450 g
-
Blaubeeren100 g
-
Granatapfelkerne50 g
-
Himbeeren200 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
55 mg
Białko
4 g
Kalorie
1638 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachtsrezepte
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 godz. 20 min
Brombeertarte
3 godz. 30 min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 godz. 10 min
Gemüse-Leber-Torte
1 godz. 50 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 godz.
Napoleon-Torte
8 godz.
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Kreppel
1 godz.
Gefüllte Blinis
55 min
Crêpes à l'orange
1 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min