Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 5 Eiweiß (Größe M)
- 225 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- 1 TL Weißweinessig
Himbeercoulis
- 125 g Himbeeren
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Zucker
Fertigstellung
- 450 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Blaubeeren
- 50 g Granatapfelkerne
- 200 g Himbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oster-Challah-Nest mit Sesam und Ei
2h 5min
Karamell-Brownies
1小时 20 分钟
Eclairs mit Karamellcreme
4 Std.
Sfenj - marokkanische Donuts
2h 45min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2 godz. 30 min
Millefeuille
5 Std.
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2h
Napoleon-Torte
8 Std.
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1小时 20 分钟
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3 Std.
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30 min