Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 160 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 2 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Schmand
- 1 TL Zitronenschale, gerieben, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 TL Honig
- 50 g Beeren, gemischt, frisch
- 20 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 290 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaron-Schalen (Step-by-Step)
1h 30 min.
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Schoko-Salami
4 Std. 30 Min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 Std. 10 Min
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Pavlova-Küsse
1 Std. 40 Min
Karamellsauce, salzig
20 min.
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Festtags-Pavlova
3h 30 min.
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30min
Schokoladen-Macarons
26 godz.
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30 min