Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott

Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott

3.8 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

Baiser
  • Zucker
    190 g
  • Speisestärke
    1 geh. EL
  • Eiweiß Zimmertemperatur
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 TL
Topping
  • Wasser
    50 g
  • Speisestärke
    1 EL
  • Äpfel geschält, in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Apfelsaft
    200 g
  • Zucker
    20 g
  • Orangen filetiert (ca. 220 g)
    2
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 412 kcal / 1723 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 83 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...