Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 190 g Zucker
- 1 geh. EL Speisestärke
- 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
Topping
- 50 g Wasser
- 1 EL Speisestärke
- 400 g Äpfel, geschält, in mundgerechten Stücken
- 200 g Apfelsaft
- 20 g Zucker
- 2 Orangen, filetiert (ca. 220 g)
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klebreis-Türmchen mit Schweinefleisch
2h 30 min
Cheesecake mit Karamellsauce
5h 30 min
Apfeltarte (upside down)
1 Std. 10 Min
Zitronen-Baiser-Torte
2h 10 min
Erdbeer-Macarons
26 godz.
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Karamellsauce, salzig
20 Min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30 min
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1h 40 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30 min
Crêpes à l'orange
1h