Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 190 g Zucker
- 1 geh. EL Speisestärke
- 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
Topping
- 50 g Wasser
- 1 EL Speisestärke
- 400 g Äpfel, geschält, in mundgerechten Stücken
- 200 g Apfelsaft
- 20 g Zucker
- 2 Orangen, filetiert (ca. 220 g)
- 300 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Schokoladensalami
4h
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Brot-Pudding mit Kardamom
1 godz.
Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup
4 godz. 30 min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35 min
Eclairs
2 Std. 30 Min
Pavlova-Küsse
1h 40 min
Éclairs
4h
Bakewell Tarte
2 Std.
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min