Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gruyère, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 Blumenkohl (ca. 1000 g), in Röschen
- 50 g Weizenmehl
- 40 g Butter
- 500 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 - 2 Prise Muskatnuss, gemahlen (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensalat mit Speck
40min
Grüne Bohnen mit Tomaten und Petersilie
55 min
Schlagrahm
10min
Blumenkohlgratin
55 min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1 godz. 50 min
Kartoffelgratin
1h 10min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Pizza mit Peperoni
1 godz. 55 min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50min
Karotten-Erbsen-Gemüse
35 min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Zucchettibeilage
30 min