Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Rapsöl
- 30 g Apfelessig
- 1 EL Senf
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 2 Stängel Peterli, Blätter abgezupft
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 500 g Wasser
- 500 g grüne Bohnen, frisch, gerüstet
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Speckwürfeli
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratwurst mit Zwiebelsauce und Ofengemüse
45min
Bernerplatte
1h 15min
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
French Dressing
20min
Kartoffelsalat
1h 5min
Knöpfli
50min
Wurst-Käse-Salat
10 dk
Randensalat
10 dk
Rüeblisalat
15min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Zucchettibeilage
30min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30min