![Spargeln mit Quark-Tartarsauce Spargeln mit Quark-Tartarsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ab32b4680870a2420f54bc7bd65a90d/Derivates/3d960c49e56c770db59daa0fc4a9faab771c0316.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tartarsauce
- ½ Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 60 g Essiggurken, in Stücken (3 cm)
- 30 g Zwiebeln, halbiert
- 2 hartgekochte Eier
- 150 g Sonnenblumenöl
- 1 Ei (siehe Tipps)
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Senf
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 250 g Halbfettquark
Spargeln<br>
- 600 g Wasser
- 1100 g weisse Spargeln, geschält
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2088 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
1h 15 min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45min
Kürbis-Kokossuppe
45min
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30 Min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45min
Weisskabissalat (TM6)
15min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Kartoffelstock nature
55 min
Forellen mit Gemüsereis
45min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min
Rohkostsalat
10 min