Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält (z.B. Drillinge), siehe Tipp
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, frisch, Blätter abgezupft
- 1 geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
- 35 g Essig (z.B. Kräuteressig)
- 30 g pflanzliches Öl
- 1 TL Senf, mittelscharf (z.B. Dijon-Senf)
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 792 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensalat mit Speck
40 Min
Schlagrahm
10min
Kartoffeln, gekocht
35 Min
Ratatouille
40 Min
Kartoffelpüree
45 Min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 Std.
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Kartoffelgratin
1h 10min
Kartoffelsalat
1h 5min
Blumenkohlgratin
55min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 Min