Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält (z.B. Drillinge), siehe Tipp
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, frisch, Blätter abgezupft
- 1 geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
- 35 g Essig (z.B. Kräuteressig)
- 30 g pflanzliches Öl
- 1 TL Senf, mittelscharf (z.B. Dijon-Senf)
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 792 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlgratin
55min
Hefezopf
2h 20 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min.
Kartoffelpüree
45min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Tomatensauce für jeden Tag
30 min.
Kartoffelsalat
1h 5min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 godz.
Karotten-Erbsen-Gemüse
35 min
Bohnensalat mit Speck
40 Min