Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weisskabis, in vierteln oder achteln, Strunk entfernt
- ½ TL Salz
Dressing
- 100 g Schalotten, halbiert
-
50
g Obstessig
lub 50 g Rotweinessig - 60 g Öl
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 802 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM6)
15 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10min
Pizzasauce
35 Min
Schneller Rohkostsalat
15 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Frischkäse-Kräuter-Dip
10min
Weisskabissalat (TM6)
15 min
Randensalat mit Meerettich
10min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
15 min
Rohkostsalat
10min
Wurst-Käse Salat (TM6)
25 Min