![Weisskabissalat Weisskabissalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c758886330afe590316aaeef37b77d8/Derivates/cb5035ff54d1b05cdb70b78a7040eea711beb1bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weisskabis, in vierteln oder achteln, Strunk entfernt
- ½ TL Salz
Dressing
- 100 g Schalotten, halbiert
-
50
g Obstessig
lub 50 g Rotweinessig - 60 g Öl
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 802 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Rohkostsalat
10min
Weisskabissalat (TM6)
15 min
Hackbällchen in Tomatensauce mit Kartoffelstock (8 Portionen)
1h 30min
Randensalat mit Meerettich
10min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1hod. 15min
Balsamico-Dressing
10min
Fenchelsalat mit Parmesan
10min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM6)
15 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
15 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55min