![Weizen-Dinkel-Brot Weizen-Dinkel-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF6F97EE-352C-45BA-8087-9AD66F0DAE25/Derivates/7FFD2305-8B36-474E-A5BE-B27E9BA68C4A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Dinkelmehl, weiss
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Buttermilch
- 30 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Vollkornbrot
4sa
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30min
Weizen-Buttermilch-Brot
12hod.
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Irisches Buttermilchbrot
45min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25 min
Sandwichbrot
3h
Grundteig für Brot
24hod. 30min
UrDinkel Brot
11 godz.
Burebrot (Bauernbrot)
3h