Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Dinkelmehl, weiss
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Buttermilch
- 30 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24h 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Toastbrot
3h
UrDinkel Brot
11h
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Landbrot Backhausart
2h
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Burebrot (Bauernbrot)
3h
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min