Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- 20 - 60 g Zucker
-
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen
1h
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Vanillekipferl
1 Std. 30 Min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Pizzateig
1h
Flammkuchen
1 Std. 15 Min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Flammkuchen mit Speck
40 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Burger-Brötchen
1h 45min