Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 Scheibe
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch300 g
-
Zucker20 - 60 g
-
2 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl550 g
-
Salz1 TL
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
391 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 Std. 45 Min
Kräuterfaltenbrot
1 Std. 20 Min
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Pizzateig
1 Std.
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Brötchen
1 Std. 40 Min
Kürbissuppe
35 Min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Flammkuchen
1 Std. 15 Min
Spätzle
30 Min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min