Hefezopf

Hefezopf

4.7 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 Scheibe

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Milch
    300 g
  • Zucker
    20 - 60 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Weizenmehl
    550 g
  • Salz
    1 TL
  • Ei verquirlt, zum Bestreichen
    1

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 93 kcal / 391 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...