Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish (Vorteig)
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengross (1 g)
- 150 g Brotmehl
Hauptteig
- 140 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 275 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- pflanzliches Öl zum Einfetten
- 10 g frische Hefe
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 komplettes Rezept
- Kalorie
- 7880 kJ / 1882 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Hefezopf
2h 20min
Brötchen
1h 40min
Anken (Butter)
40 Min
Walliser Roggenbrot
10u.
Truffes-Variationen
45 Min
Burger-Brötchen
1 Std. 45 Min
Landbrot Backhausart
2h
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
St. Galler Bürli
26 Std. 30 Min
Grundteig für Brot
24h 30min