Urządzenia i Akcesoria
Toastbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 Scheiben
Składniki
Poolish (Vorteig)
-
Brotmehl150 g
-
frische Hefe erbsengross (1 g)1 Stückchen
-
Wasser150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten140 g
-
Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten275 g
-
pflanzliches Öl zum Einfetten
-
frische Hefe10 g
-
Butter kalt, in Stücken40 g
-
Vollrohrzucker (oder Rohzucker)30 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2.9 g
Kalorie
492.5 kJ /
117.6 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toastbrot
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Brotteig
5 min
Blätterteig, schnell
2 godz.
Burger-Brötchen
1 godz. 45 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Sandwichbrot
3 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
UrDinkel Brot
11 godz.