Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- pflanzliches Öl zum Einfetten
- 400 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
- 10 g Zuckerrübensirup
- 500 g Brotmehl
- 100 g Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 komplettes Rezept
- Kalorie
- 8901 kJ / 2126 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 431 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 28.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24h 30 min.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
UrDinkel Brot
11h
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Brötchen
1 godz. 40 min
Baguette
3hod. 45min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Vollkornbrot
4 Std.
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Walliser Roggenbrot
10h
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Ciabatta Brot
1h 45min