Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dinkelkörner
- 400 g Mehl, und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 400 g Naturjogurt
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Sesamkörner zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2h 30min
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Knäckebrot
1h
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Rotweinbrot mit Nüssen
15 Std. 30 Min
Burebrot (Bauernbrot)
3h
Tessinerli
1h 50min
Weggli
2 godz. 5 min
1.- August-Weggen
1h 10min
Berner Zopf
1h 45min