6-Strang-Butterzopf
TM6 TM5

6-Strang-Butterzopf

4.8 (25 ocen)

Składniki

  • 300 g Milch
  • ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
  • 500 g Zopfmehl
  • 60 g Butter, in Stücken, kalt
  • 15 g Zucker
  • 1 ½ TL Salz
  • Zopfmehl zum Bemehlen
  • 1 Ei
  • 1 EL Rahm

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1319 kJ / 314 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy