Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Zopfmehl
- 60 g Butter, in Stücken, kalt
- 15 g Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Zopfmehl zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 EL Rahm
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Käse-Spätzli
1h 10min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50min
Zupfbrot Margherita
3h
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Kartoffelstock nature
55min
Schnelles Zwirbelbrot
40min
Wiener Schoggi-Sablés
50min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Süsser Grittibänz
2h 15min
Berner Zopf
1h 45min