![6-Strang-Butterzopf 6-Strang-Butterzopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f17b6a6cd648969b98516ff4efff962/Derivates/5f637830b4451168d9867886cb39492095b11a82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Zopfmehl
- 60 g Butter, in Stücken, kalt
- 15 g Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Zopfmehl zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 EL Rahm
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Kartoffelstock nature
55 Min
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Getränkter Orangencake
1 godz. 30 min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2 Std. 30 Min
Schinkengipfeli
35 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min