Urządzenia i Akcesoria
6-Strang-Butterzopf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
20 Scheiben
Składniki
-
Milch300 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Zopfmehl500 g
-
Butter in Stücken, kalt60 g
-
Zucker15 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zopfmehl zum Bemehlen
-
Ei1
-
Rahm1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
9 g
Kalorie
1319 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käse-Knöpfli
35 min
Ruchbrot aus der Cakeform
3 godz. 40 min
Fruchtwähe
1 godz. 10 min
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Bündner Gerstensuppe
1 godz. 15 min
Fruchtglace
5 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Wähe mit geriebenen Äpfeln
1 godz. 10 min
Schnelles Zwirbelbrot
40 min
Kartoffelstock nature
55 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min