6-Strang-Butterzopf

6-Strang-Butterzopf

4.8 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
20 Scheiben

Składniki

  • Milch
    300 g
  • Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Zopfmehl
    500 g
  • Butter in Stücken, kalt
    60 g
  • Zucker
    15 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zopfmehl zum Bemehlen
  • Ei
    1
  • Rahm
    1 EL

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 314 kcal / 1319 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...