Waadtländer Kreuzbrot

Waadtländer Kreuzbrot

4.8 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
20 Scheiben

Składniki

Vorteig
  • Weissmehl
    150 g
  • Wasser
    120 g
  • Hefe
    1 g
Teig
  • Wasser
    400 g
  • Hefe
    10 g
  • Weizenvollkornmehl
    100 g
  • Weissmehl etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Bestauben
    500
  • Salz
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 195 mg
Białko 4 g
Kalorie 539 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 0.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...