Urządzenia i Akcesoria
Waadtländer Kreuzbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
Vorteig
-
Weissmehl150 g
-
Wasser120 g
-
Hefe1 g
Teig
-
Wasser400 g
-
Hefe10 g
-
Weizenvollkornmehl100 g
-
Weissmehl etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Bestauben500
-
Salz10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
195 mg
Białko
4 g
Kalorie
539 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruchbrot aus der Cakeform
3 godz. 40 min
Fruchtwähe
1 godz. 10 min
Toastbrot
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Weggli
2 godz. 5 min
Schnelles Zwirbelbrot
40 min
UrDinkel Brot
11 godz.
6-Strang-Butterzopf
2 godz. 35 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min