Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 300 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min.
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15 min.
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Zupfbrot Margherita
3h
Focaccia mit Cherrytomaten
2h
Gemüsewähe (TM6)
25 min.
Getränkter Orangencake
1h 30 min.
Schnelles Zwirbelbrot
40 min.
Apfel-Rührkuchen
50 min.
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5 Min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min
Berner Zopf
1h 45 min.