
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 1 Pck. Vanillezucker
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 300 g Weissmehl etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter kalt, in Stücken (2 cm)
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zitronensaft
- 1 EL Zucker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 350 kcal / 1463 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 41 mg