Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine

Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine

4.3 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    2 mazzetti
  • di fili di erba cipollina fresca a pezzi
    10 g
  • di menta fresca le foglioline lavate
    3 rametti
  • di acqua
    600 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (3 cm)
    700 g
  • di burro
    20 g
  • di farina tipo 00
    400 g
  • uovo
    1
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 cucchiaino
Salsa alle zucchine
  • di cipolle bianche a metà
    80 g
  • di zucchine a pezzi (3 cm)
    300 g
  • di burro
    20 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di acqua
    100 g
  • di menta fresca le foglioline lavate
    1 rametto
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 541 kcal / 2263 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 83.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...