Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pieza de chile guajillo, sin semillas ni tallo
- 2 piezas de dientes de ajo, pelado
- 2 piezas de jitomate, en cuatros
- 200 g de cebolla blanca, en cuatros
- 500 g de setas, en cuatros
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 200 g de espinacas baby frescas
- 10 hojas de epazote
- 1 pieza cubo de caldo de verduras
- 200 g de granos de elote
- 6 hojas de laurel frescas
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 769 kJ / 183 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de verdolagas
50min
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Pancita de hongos
1 Std.