Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile chipotle adobado
- 200 g de jitomate, en trozos
- 20 g de aceite de oliva
- 1100 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal
- 150 g de granos de elote
- 100 g de champiñones, en cubos
- 200 g de flor de calabaza, troceadas
- 5 hojas de epazote
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de setas
35 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min