Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo da Ilha
- 200 g cebola
- 4 dentes de alho
- 500 g tomate pelado
- 35 g azeite
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 c. chá de orégãos
- 370 g salsichas frescas s/ pele e cortadas em pedaços
- 400 g espinafres descongelados escorridos
- 250 g canelones
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Linguine com salsicha toscana
1h 10 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 Std.
Tortilhas com molho de tomate e pimentos gratinado
20 Min
Penne de frango caprese
35 Min
Empadão de fiambre
1 Std.
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 Min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min