Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 50 g banha
- 150 g cebola cortada em rodelas
- 3 dentes de alho
- 1 folha de louro
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1200 g carne de borrego cortada em cubos s/ nervos
- 30 g farinha
- 1 ½ c. chá de colorau
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 700 g água
- 30 g vinagre de vinho tinto
- 300 g pão alentejano, de véspera, cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 370 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Ensopado de cabrito
40min
Guisado de borrego
13h
Frango de fricassé
30 Min
Borrego guisado com batatinha nova
55 Min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min
Poejada
45min
Favas guisadas
50 Min
Ensopado de Borrego
3h
Feijoada de chocos
40min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Bochechas de porco
9h 10min
Sopa de cação
40min