Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1sa 35 dk
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30 min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Brioche
5h
Mantou buns
1h 30min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5 min
Milk bread (Challah)
2h 20 min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min