![Banh bao (steamed pork buns) Banh bao (steamed pork buns)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21CF90CF-9A57-4F95-A6BE-9F4194EEA979/Derivates/A8C6697B-8610-41F7-928C-8FDF94A2DA9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Mantou buns
1h 30min
Wonton wrappers
55 min
Mala Bakkwa
4h 35 min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Banh ran (sesame balls)
25h 30min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Pineapple buns
9u. 50min
Prawn wontons
2h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Char siu bao pork buns
6h 35 min