![Blueberry cupcake Blueberry cupcake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D9F863C-3917-437C-B83C-0A57437CF7FB/Derivates/11F079AE-6DE5-486F-A02B-5A8742749B3E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Decorazione
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi (2-3 cm)
- 1 foglio di gelatina (2 g), precedentemente ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- 35 g di burro a pezzi
- 250 g di mascarpone
- 20 g di zucchero a velo
Cupcake
- 160 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 2 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di mirtilli, lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2891 kJ / 691 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min
Pancakes
45 min
Victoria sponge
1ч. 30 мин.
Cupcake al tè verde
1ч. 30 мин.
Frosted carrot cake
1h 25min
Blu frosting cupcake
1ч. 30 мин.
Cupcake Cappuccino
50 мин.
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 мин.
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
Naked cake al cioccolato
4h
Cupcake alle mele con frosting alla ricotta e cannella
55 min
Chocolate muffin
35 min