Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Summer Pudding
- 600 g fresh strawberries, hulled, halved
- 300 g fresh mixed berries (blueberries, blackberries, etc.)
- 250 g fresh raspberries
- 380 g light brown sugar
- oil, for greasing
- 10 - 15 slices sliced white bread, crusts removed, cut in squares and triangles (400 g approx.)
Chantilly Cream
- 400 g double cream, cold
- 5 - 8 drops lemon juice, to taste
- 1 Tbsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140 kJ / 511.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Spotted Dick Pudding
2u. 45min
Rhubarb Fool
1h 10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25u.
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1h 20 min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Coffee and Walnut Cake
1h 10 min
Brandy Sauce
10min
Lavender Shortbread
1h
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Spiced Red Cabbage
1h 10 min