![Summer Pudding Summer Pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D0DF188-779C-4A65-AA29-42D65C134F7A/Derivates/3FC3D2C4-CA47-41A6-A3E0-F2B20DDFE14F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Summer Pudding
- 600 g fresh strawberries, hulled, halved
- 300 g fresh mixed berries (blueberries, blackberries, etc.)
- 250 g fresh raspberries
- 380 g light brown sugar
- oil, for greasing
- 10 - 15 slices sliced white bread, crusts removed, cut in squares and triangles (400 g approx.)
Chantilly Cream
- 400 g double cream, cold
- 5 - 8 drops lemon juice, to taste
- 1 Tbsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140 kJ / 511.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
Alternatywne przepisy
Gooseberry Curd
1hod.
Rhubarb Crumble
55min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 Std.
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2hod. 30min
Brandy Butter
10 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 godz. 30 min
Rhubarb Fool
1hod. 10min
Simnel Cake
3 Std.
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Victoria Sponge
1hod. 10min