![Parigina Parigina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7cf4de64-6f97-459a-bcf0-2a20d09d7daa/Derivates/cc7a7c3c-7642-4396-8e54-14afee78b0d7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto per pizza
- 350 g di farina forza 380 W + q.b.
- 100 g di cubetti di ghiaccio
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 120 g di acqua fredda
- 5 g di sale
Pasta sfoglia
- 100 g di burro congelato a pezzi
- 100 g di farina forza 180 W + q.b.
- 40 - 45 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 pizzico di sale
- 250 g di mozzarella, scolata dal siero e a fettine
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Taralli sugna e pepe
4小时
Gattò di patate
1 godz. 30 min
Brioche ai peperoni
2 Std. 45 Min
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Panini napoletani
5h 20min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pizza di scarola
3h 30min
Pasta e patate con provola
1 godz.