Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toasted Pistachios
- 30 g pistachio nuts, unsalted
Chocolate Fondant
- 160 g unsalted butter, diced
- cocoa powder, for dusting
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 120 g caster sugar
- 4 medium eggs
Brandy Anglaise Foam
- 140 g whole milk
- 40 g double cream
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 20 g caster sugar
- 10 g brandy
- coarse sea salt, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2292.3 kJ / 547.9 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 63.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes
1h 15min
Steamed Sprouts and Cauliflower
20 min
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40 min
Classic Zabaglione
15min
Béchamel Sauce
15min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Peppercorn Sauce
30 min
Crêpes Suzette
35min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Caramel Sauce
1h 30 min