Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam

Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam

3.5 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Toasted Pistachios
  • pistachio nuts, unsalted
    30 g
Chocolate Fondant
  • unsalted butter diced
    160 g
  • cocoa powder for dusting
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    150 g
  • caster sugar
    120 g
  • medium eggs
    4
Brandy Anglaise Foam
  • whole milk
    140 g
  • double cream
    40 g
  • egg yolks from medium eggs
    2
  • caster sugar
    20 g
  • brandy
    10 g
  • coarse sea salt for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 547.9 kcal / 2292.3 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 39.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Sód 63.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...