
Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
Toasted Pistachios
-
pistachio nuts, unsalted30 g
Chocolate Fondant
-
unsalted butter diced160 g
-
cocoa powder for dusting
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets150 g
-
caster sugar120 g
-
medium eggs4
Brandy Anglaise Foam
-
whole milk140 g
-
double cream40 g
-
egg yolks from medium eggs2
-
caster sugar20 g
-
brandy10 g
-
coarse sea salt for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
547.9 kcal /
2292.3 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
39.9 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
63.2 mg