Wersje kompatybilne
Purée de pomme de terre et merguez
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 1600 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, détaillées en dés
- 10 saucisses épicées, type merguez
- 500 g de lait
- 6 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de beurre
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523.2 kJ / 605 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1685.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Crêpe Belle-Hélène
40min
Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre
1h
Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre
1h
Sauce béchamel Mode Sauce
15 min
Coupe glacée à la Chartreuse
13 Std.
Filet de truite vapeur et purée de brocoli
40min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2j 30 menit
Lieu et pommes de terre vapeur, sauce beurre blanc au citron vert
40min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2 Std. 20 Min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Mousse chocolat-tonka
4h 20 phút