Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de carottes, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en quatre
- 60 g de patates douces, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 2 c. à café d'huile d'olive
- 30 g de lentilles, rouges, sèches
- 200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de patates douces
1h
Purée de courge en réserve
30 min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 Min
Purée de courgette
15min
Bouillie pomme-poire-banane
20 min
Bouillie de riz complet au brocoli et à la viande de dinde
1h
Porridge à la pomme, à la banane et aux dattes
10 min
Viande aux légumes accompagnée de riz
15min
Bouillie betterave-pomme de terre à la viande de bœuf
30 min
Purée de riz
10 min
Bouillie d'épeautre à la pomme
Brak ocen
Bouillie carotte-pomme de terre
30 min