
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z ricotty z jabłkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
18 kawałków
Składniki
Spód ciasta
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g herbatników pełnoziarnistych typu Digestive
Masa serowa
-
250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki brandy (opcjonalnie)
-
900 g sera ricotta odsączonego z zalewy
-
4 jajka
-
200 g cukru pudru
-
50 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wierzch ciasta i pieczenie
-
250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
274.1 kcal /
1146.9 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
122.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska