Urządzenia i Akcesoria
Sernik z ricotty z jabłkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
18 kawałków
Składniki
Spód ciasta
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g herbatników pełnoziarnistych typu Digestive
Masa serowa
-
250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki brandy (opcjonalnie)
-
900 g sera ricotta odsączonego z zalewy
-
4 jajka
-
200 g cukru pudru
-
50 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 opakowanie cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wierzch ciasta i pieczenie
-
250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
122.2 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1146.9 kJ /
274.1 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik tiramisu
12h 15min
Sernik jogurtowy
8h
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1h 20min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Sernik bananowy
7h 55min
Ciasto ananasowe
55min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min