Sernik z ricotty z jabłkami

Sernik z ricotty z jabłkami

4.5 107 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
18 kawałków

Składniki

Spód ciasta
  • masła pokrojonego na kawałki
    75 g
  • herbatników pełnoziarnistych typu Digestive
    200 g
Masa serowa
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    250 - 300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • brandy (opcjonalnie)
    2 łyżki
  • sera ricotta odsączonego z zalewy
    900 g
  • jajka
    4
  • cukru pudru
    200 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    1 opakowanie cukru wanilinowego
Wierzch ciasta i pieczenie
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
    250 - 300 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 - 2 łyżki
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 274.1 kcal / 1146.9 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 122.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...