
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
230 g kaszy jaglanej
-
650 g wody
-
1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
-
150 g twarogu, półtłustego
-
20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody ciepłej
-
1 jajko
-
20 g oleju rzepakowego
-
560 g mąki pszennej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
-
woda do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
557.4 kcal /
2332.1 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
100.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
503 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Kopytka
40 min