Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz

Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz

3.3 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 20 g koperku, świeżego tylko liście
  • 230 g kaszy jaglanej
  • 650 g wody
  • 1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
  • 150 g twarogu, półtłustego
  • 20 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 250 g wody ciepłej
  • 1 jajko
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 560 g mąki pszennej
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów
  • woda do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 557.4 kcal / 2332.1 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 100.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 503 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...