Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście
- 230 g kaszy jaglanej
- 650 g wody
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
- 150 g twarogu, półtłustego
- 20 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 1 jajko
- 20 g oleju rzepakowego
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- sól, do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2332.1 kJ / 557.4 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 100.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 503 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z grzybami i karpiem
2óra 35p
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1u. 10min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1u. 30min
Gnocchi alla romana
2 Std.
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1h 35min
Kopytka
40min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1u. 30min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1u. 10min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1u. 30min
Pierogi ruskie
1u. 30min