Tort waniliowo-migdałowy
TM5 TM6

Tort waniliowo-migdałowy

4.6 (32 oceny)

Składniki

Ciasta migdałowe

  • masło, ilość do natłuszczenia
  • 260 g migdałów, w słupkach
  • 4 jajka
  • 3 żółtka
  • 250 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Masa waniliowa

  • 3 białka
  • 140 g cukru pudru
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1648 kJ / 394 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy