Tort waniliowo-migdałowy

Tort waniliowo-migdałowy

4.6 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasta migdałowe
  • masło ilość do natłuszczenia
  • 260 g migdałów, w słupkach
  • 4 jajka
  • 3 żółtka
  • 250 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Masa waniliowa
  • 3 białka
  • 140 g cukru pudru
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 10 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...