Urządzenia i Akcesoria
Tort waniliowo-migdałowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasta migdałowe
-
masło ilość do natłuszczenia
-
260 g migdałów, w słupkach
-
4 jajka
-
3 żółtka
-
250 g cukru
-
30 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Masa waniliowa
-
3 białka
-
140 g cukru pudru
-
1 szczypta soli
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
10 g
Kalorie
1648 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.