
Urządzenia i Akcesoria
Tort waniliowo-migdałowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasta migdałowe
-
masło ilość do natłuszczenia
-
migdałów, w słupkach260 g
-
jajka4
-
żółtka3
-
cukru250 g
-
mąki pszennej30 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Masa waniliowa
-
białka3
-
cukru pudru140 g
-
soli1 szczypta
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
394 kcal /
1648 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska