Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasta migdałowe
- masło, ilość do natłuszczenia
- 260 g migdałów, w słupkach
- 4 jajka
- 3 żółtka
- 250 g cukru
- 30 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Masa waniliowa
- 3 białka
- 140 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort kawowy
2h 10min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Krem dekoracyjny z serka
5 min
Glasaż kakaowy
35 min
Krem kawowy
20min
Tort tropikalny z bezikami
5h
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Tort cytrynowy z bezą
2 Std. 30 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 Std. 50 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30 min