Tort waniliowo-migdałowy

Tort waniliowo-migdałowy

4.6 33 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasta migdałowe
  • masło ilość do natłuszczenia
  • migdałów, w słupkach
    260 g
  • jajka
    4
  • żółtka
    3
  • cukru
    250 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • proszku do pieczenia
    1 czubata łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
Masa waniliowa
  • białka
    3
  • cukru pudru
    140 g
  • soli
    1 szczypta
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ½ łyżeczki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 394 kcal / 1648 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...