Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de puerro en rodajas
- 70 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva
-
170
g de setas shiitake frescas troceadas
lub 170 g de champiñones frescos troceados - 1 cucharadita de sal
- 60 g de vino blanco
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 400 g de caldo de verduras
- 1 pellizco pimienta molida
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 120 g de nata para cocinar
- 30 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1445 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de guisantes
30 min
Crema de judías blancas y verduras
30 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min
Crema de lentejas y castañas
1h 40min
Crema de champiñones
20 min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Crema de judías blancas con espinacas
30 min
Crema de coliflor y garbanzos
40 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 min
Crema de garbanzos con lascas de bacalao
30 min