Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de rhubarbe, en tronçons (pelée ou non)
- 400 g de fraises, équeutées et coupées en deux (gariguettes, de préférence)
- 800 g de sucre à confiture
- 200 g de miel d'acacia
- 1 pincée de cardamome en poudre
- Wartości odżywcze
- na 25 g
- Kalorie
- 273 kJ / 65 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Confiture de cerises
2 godz. 30 min
Gelée de groseille
35 Min
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Gelée de fruits rouges
2sa 45 dk
Gelée de sureau
50 Min
Gelée de framboise
6 Std.
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min