![Frittelle di cernia allo zenzero Frittelle di cernia allo zenzero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28bcdd37-3c2e-4a93-a010-c48be3bdb2c4/Derivates/e3ed5366-ee83-4b4a-bcee-6e42eaece49b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
-
5
g di radice fresca di zenzero, pelata
lub ½ cucchiaino di zenzero in polvere - 150 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 100 g di latte intero freddo
- 100 g di acqua minerale frizzante fredda
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b.
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle (3 cm)
- salsa di soia, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4736.3 kJ / 1132 kcal
- Białko
- 132.1 g
- Węglowodany
- 113.1 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40min
Involtini vegan estivi
45min
Baccalà alla Veracruz
1h
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8sa 40 dk
Stoccafisso con i porri
50min
Dado di pesce
1 godz. 40 min
Astice gratinato al foie gras con salsa al frutto della passione
1h 20min
Baccalà sottovuoto con noci alla sarda
1h 10min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1h 30min
Filetto di maiale ripieno di datteri con salsa allo scalogno
35min
Crema fredda di albicocche e caprino con prosciutto croccante
1h 20min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min