Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond

Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond

4.4 301 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Portionen

Składniki

Rinderfond
  • Rinderbeinscheiben (ca. 700 g), siehe Tipp
    2
  • Öl
    30 g
  • Zwiebeln mit Schale, geviertelt
    2
  • Möhren in Scheiben (1 cm)
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Knoblauchzehen mit Schale
    2
  • Salz
    2 TL
  • Pfefferkörner, schwarz
    10
  • Pimentkörner
    5
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    1 - 2
  • Wasser (bis zur maximalen Füllmenge)
    1200 - 1400 g
Suppe
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Möhren in Scheiben (2 mm)
    100 g
  • Knollensellerie in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Porree in Ringen (2 mm)
    50 g
  • Suppennudeln
    80 g
  • Salz
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 2072 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...