Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rinderfond
- 2 Rinderbeinscheiben (ca. 700 g), siehe Tipp
- 30 g Öl
- 2 Zwiebeln, mit Schale, geviertelt
- 100 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 50 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 2 Knoblauchzehen, mit Schale
- 2 TL Salz
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 5 Pimentkörner
- 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1200 - 1400 g Wasser (bis zur maximalen Füllmenge)
Suppe
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Möhren, in Scheiben (2 mm)
- 100 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Porree, in Ringen (2 mm)
- 80 g Suppennudeln
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2072 kJ / 494 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
3 godz. 30 min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 godz.
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 godz. 50 min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Mini-Rouladen
3 godz. 30 min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 godz.
Hühner-Kraft-Suppe
2 godz. 10 min
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Bolognese classico
5h
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 45min