Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
TM6

Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond

4.3 (287 ocen)

Składniki

Rinderfond

  • 2 Rinderbeinscheiben (ca. 700 g), siehe Tipp
  • 30 g Öl
  • 2 Zwiebeln, mit Schale, geviertelt
  • 100 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
  • 50 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
  • 2 Knoblauchzehen, mit Schale
  • 2 TL Salz
  • 10 Pfefferkörner, schwarz
  • 5 Pimentkörner
  • 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • 1200 - 1400 g Wasser (bis zur maximalen Füllmenge)

Suppe

  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 100 g Möhren, in Scheiben (2 mm)
  • 100 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
  • 50 g Porree, in Ringen (2 mm)
  • 80 g Suppennudeln
  • ½ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2072 kJ / 494 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy