Urządzenia i Akcesoria
Chili con Carne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 Portionen
Składniki
-
Olivenöl120 g
-
Zwiebeln halbiert500 g
-
Knoblauchzehen8
-
Rinderhackfleisch zerbröselt1300 g
-
stückige Tomaten (à 400 g)2 Dosen
-
Wasser100 g
-
Tomatenmark50 g
-
Zucker2 TL
-
Salz3 TL
-
Paprika edelsüß2 TL
-
Paprika de la Vera2 TL
-
Oregano, getrocknet2 ½ EL
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 ½ TL
-
Cayenne-Pfeffer1 - 2 TL
-
Lorbeerblätter, getrocknet4
-
Nelken4
-
Kidneybohnen (à 400 g), abgetropft2 Dosen
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1075 mg
Białko
30 g
Kalorie
1949 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix Friend
88 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Ungarisches Paprikagulasch im Thermomix Friend
1 godz. 20 min
Malzbiergulasch im Thermomix Friend
1 godz. 15 min
Chili con Carne mit Baguette, Eisbergsalat und Mango-Schoko-Eis
45 min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkohl
2 godz. 15 min
Milchreis
55 min
Paprika-Puten-Gulasch
2 godz.
Bolognese classico
5 godz.
Lasagne
1 godz. 45 min
Garam-Masala-Hähnchen mit Reis
50 min
Kartoffelcremesuppe
45 min
Pfannkuchen
20 min