Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Rinderrouladen, quer halbiert
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 4 TL Senf
- 8 Scheiben Bacon
- 1 Zwiebel, geachtelt
- 2 Essiggurken, längs geviertelt
- Öl zum Braten
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 1 TL Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- 360 g Rotwein, trocken
- 1 TL Pfefferkörner, bunt
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 1200 g Rinderfond
- 40 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 Std. 20 Min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1 Std. 20 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 godz. 50 min
Bratenpaste
3h
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1h 25min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2h
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Kartoffeln für viele
35 min
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Meatballs in Tomatensauce
45min
Bolognese classico
5 Std.