Urządzenia i Akcesoria
Victoria Cake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Rührteig
-
Zucker190 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Eier3
-
Mehl170 g
-
Backpulver2 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Erdbeerkonfitüre160 g
-
Crème fraîche200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 15 g1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1325 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
English Tea Time!
13 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Mokka-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Rumtorte
4 godz.
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Danish Dream Cake
55 min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min