
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 190 g Zucker
- 150 g Butter weich, in Stücken
- 3 Eier
- 170 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Erdbeerkonfitüre
- 200 g Crème fraîche
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 15 g
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 317 kcal / 1325 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 godz.
Cranberry-Cake
1 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Panamatorte
2 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Danish Dream Cake
55 min