Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 190 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 170 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Erdbeerkonfitüre
- 200 g Crème fraîche
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 15 g
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Chocolate Mud Cake
1 Std. 30 Min
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 godz. 30 min
Gefüllter Schokoladenkranz
5h 40min
Quark-Hefe-Kuchen
1小时 20 分钟
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
Danish Dream Cake
55min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min